You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superjuffie in de jungle

Superjuffie in de jungle

Doelgroep: 6 – 9 jaar
Titel: Superjuffie in de jungle
Schrijver + Illustrator: Janneke Schotveld + Annet Schaap
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Dat het kappen van de jungle van grote invloed is voor de dieren.
  • Algemene kennis
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Vandaag stond ik met mijn jongste zoon in de bibliotheek boekjes voor hem te zoeken (AVI START). Tegenover mij stond een moeder met haar dochter boekjes te zoeken. Toen hoorde ik haar vragen aan haar dochter: “Hoe heet de schrijfster van Raffi?” “Janneke Schotveld”, antwoordde haar dochter. “Ah ze heeft ook de Superjuffie boeken geschreven”, zei ik. “Ja die kennen we allemaal”, zei de moeder. “Wist je ook al dat ze een nieuw deel uit heeft? Superjuffie in de jungle”, zei ik.

De moeder zei dat ze die ook al kenden. Later kwam ze erop terug en zei ze dat ze Superjuffie in Afrika bedoelde. Zo kon ik haar vertellen dat er dus weer een nieuw avontuur te beleven valt. Ditmaal in de jungle!

Te koop bij Bol.com

Ook te koop in iTunes

Het verhaal

Juf Josje is een superjuf. Ze is bijzonder. Wanneer een dier in nood is, kan zij ze horen roepen. Ze voelt dan de drang om een krijtje te eten en dan verandert ze in Superjuffie. Als Superjuffie is ze zeer sterk, ze kan lang onder water blijven en ze kan zelfs vliegen. Ze is dan in staat om de dieren te hulp te schieten. Maar ja, hoe doe je dat als juf, terwijl je voor de klas staat? 

Vier prachtige felgekleurde papegaaien zijn helemaal vanuit de jungle komen vliegen op zoek naar Superjuffie. Hun leefgebied is in gevaar en ze hebben gehoord dat Superjuffie dieren in nood helpt en dat ze alles voor elkaar kan krijgen.

Superjuffie probeert de vogels duidelijk te maken dat zij hen niet kan helpen. Ze kan in haar eentje geen jungle redden. Daar zijn de kinderen in haar klas het niet mee eens. Op de laatste schooldag, voordat de vakantie begint, staan 4 boze kinderen haar voor haar deur op te wachten. Ze vinden dat ze naar de jungle moet vliegen en het in elk geval moet proberen! Sterker nog… Ze gaan zelfs met haar mee!

Als dat maar goed gaat!

Mijn mening

De Superjuffie boeken zijn echt heel erg leuk en ook dit deel stelt niet teleur.

Het klinkt als een onmogelijke opgave. Je kan geen jungle in je eentje redden. Zelfs niet met 4 kinderen.
En gaat ze die kinderen echt meenemen naar de jungle?
Het verhaal gaat nu een beetje anders dan in de andere delen. Even geen vervelende meester Snor. In dit deel merk je hoe onzeker juf Josje kan zijn, ook al is ze Superjuffie. Ze is zelfs onzeker omdat ze Superjuffie is.

Het is mooi om te lezen hoe de rollen worden omgedraaid. Het zijn juist de kinderen die haar helpen en steunen en haar moed inspreken.

Leuk dat er nu ook enge dieren zoals een slang, een krokodil en giftige kikkers aan bod komen.

Het verhaal is weer met een prettige schrijfstijl geschreven. Je leest er lekker vlot doorheen.

De plaatjes in het boek bieden een fijne meerwaarde. Ze beelden de situaties op een grappige wijze uit.

Dit boek lijkt me een mooi cadeau om te geven aan:

  • kinderen die graag de Superjuffie boeken lezen.
  • een juf als voorleesboek voor de klas.
  • aan ouders die graag een boek willen voorlezen aan hun kinderen.

Als je het boek koopt krijg je ook nog eens een flyer erbij met 30% korting voor 5 personen voor Avifauna vogels en zoo. Ik ben daar weleens geweest met de kids en dat was best leuk! Dat is wel een mooie korting.

Ken je de andere boeken al?

Leave a reply