You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

Doelgroep: 4 – 8 jaar
Titel: De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren
Schrijver + Illustrator: Jozua Douglas en Loes Riphagen
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Leuke weetjes en feitjes over o.a. de walvis, vlo, haai, cheeta en nog veel meer.
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit boek is een deel uit de reeks Willewete boeken. Dat zijn informatieve prentenboeken voor jonge kinderen.
Het boek begint heel herkenbaar voor kinderen. Gewoon vanuit de achtertuin.
Een grote plaat verdeeld over twee bladzijden laat zien welke dieren je in je eigen tuin tegen kan komen.
Dan krijgt je kind uitgelegd dat er in het wild nog veel meer dieren zijn. Grote en kleine dieren, gekke en gevaarlijke beesten, enz.
Ook nu weer krijg je een mooie grote plaat waarop je kind enkele dieren kan ontdekken, zoals de olifant, vogels, een spin, slang, giraf,enz. Vanaf de volgende bladzijden zullen enkele dieren centraal staan.
Steeds horen er twee bladzijden bij elkaar waarop de dieren worden getoond en besproken. Zo staat er bijvoorbeeld links welk dier het snelste is en rechts staat welk dier het langzaamst is.
Er is zelfs 1 lange plaat bestaande uit 4 bladzijden die je open kan vouwen.
Bij de dieren staat ook steeds een leuke “Wist je dat”.
Dan wordt het boek op een leuke wijze afgerond met een strip, een liedje, een gedicht, een knutselwerk waarbij je stap voor stap leest hoe je te werk kan gaan en een leuke quiz.

De-grootste,-de-gevaarlijkste-en-andere-bijzondere-dieren

Mijn mening

Weer een leuk boek uit de Willewete serie!
Mijn kinderen willen altijd van alles weten over de natuur, dus dit boek past er perfect bij.
Kennis en leuke feitjes worden op een prettige wijze aangeboden.
Het boek begint eerst heel simpel over de dieren in de tuin. Met een leuke korte telopdracht bekijken de kinderen de plaat en tellen ze de dieren op de plaat.
Ook de keus voor de tweede plaat vind ik erg goed doordacht. De kinderen gaan over op de dieren in het wild met de dieren die het meest bekend zijn, zoals een olifant, enz.
Dan als de kinderen helemaal in het boek zitten, begint het allemaal.
Er zijn steeds twee bladzijden die min of meer bij elkaar horen. Daarom biedt het boek ook hele mooie platen verdeeld over beide bladzijden. Bij elk dier wordt er in de titel vermeld wat er zo bijzonder aan is. Zo heeft de walvis als titel “de grootste”, de giraf “de langste”, enz.

Het boek is heel leuk voor kinderen en opent echt hun ogen. Ze ontdekken dat er wel zeer bijzondere dieren zijn, maar ook dat dieren waar zij weinig over nadachten toch heel knap zijn! Zo kan een vlo wel heel hoog springen. Als wij mensen net zo goed konden springen als een vlo, dan konden we wel over een flat springen!

Ik vind de quiz op het laatst erg leuk! Mijn jongens mogen één voor één de quiz beantwoorden. Als ze een vraag fout beantwoorden, dan vertel ik ze niet het antwoord. Ik zeg dan dat we morgen weer uit het boek gaan lezen en misschien komen ze het antwoord dan wel tegen. Alle antwoorden staan in het boek, dus dit vinden ze erg leuk om te doen.

Ik vind het erg belangrijk om naast verhalenboeken ook informatieve boeken in de kast te hebben. Ik vind het belangrijk dat kinderen kennis maken met informatie halen uit boeken en dat ze al vroeg leren hoe ze informatieve boeken moeten lezen om er van te leren. Ook is het lezen van informatieve boeken heel erg leuk en er zijn tegenwoordig echt hele leuke informatieve boeken te koop voor kinderen. De Willewete serie is daar één van.
Mijn oudste zoon leest veel liever informatieve boeken dan verhalenboeken. Als ik alleen maar verhalenboeken zou hebben, zou hij veel minder thuis lezen.

Bekijk ook de andere boeken uit de Willewete serie:

Leave a reply