You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De grotten van Remouchamps in België

De grotten van Remouchamps in België

Inhoud:
Locatie: Remouchamps in België

Wat zijn de grotten van Remouchamps?
Waarom zijn de grotten van Remouchamps leuk voor kinderen?
Wat is er te doen in de grotten van Remouchamps?
Handig om te weten
Tips

Wat zijn de grotten van Remouchamps?

Deze grotten zijn door de eeuwen heen gevormd. Je begint met een wandeling van iets meer dan een kilometer. Je loopt dan vooral trap op en af en bekijkt tussendoor je omgeving. Je ziet allerlei stalagmieten en stalactieten. Zo kom je bij een onderaardse rivier en maak je een ondergrondse boottocht.

Waarom zijn de grotten van Remouchamps leuk voor kinderen?

Het is spannend voor kinderen om in een ondergrondse omgeving te lopen en een andere kant (uitzicht) van de wereld te bekijken. Het voelt heel avontuurlijk. De boottocht is natuurlijk ook heel erg leuk voor kinderen.

Wat is er te doen in de grotten van Remouchamps?

Je loopt een wandelroute in de grot (trap op en af) en je gaat in een boot door de grotten varen. Ondertussen kijk je lekker om je heen.

Handig om te weten

Ik heb de route met hulp van twee krukken gelopen. Ik had een zwaargekneusde voet en toen ik er al aardig op kon lopen, besloot ik deze grotten te bezoeken. Hoewel het me werd afgeraden door de mensen die er werkten besloot ik toch mee te gaan en het was best goed te doen. Er is steeds een railing wanneer je op de trappen loopt en als iemand steeds 1 kruk van je overneemt kan je aardig op en af lopen. Alleen het laatste stukje wat alleen maar uit trappen bestond heb ik overgeslagen en ben ik op een bankje gaan zitten wachten totdat de groep weer naar beneden kwam. Daarna stapten we in het bootje en gingen we een boottocht in de grotten maken.

Ik vond dat de gids erg weinig vertelde over de geschiedenis van de grot. Achteraf las ik in folders meer dan ik tijdens de toer van de gids had gehoord.

Op sommige plekken is het een beetje krap. Je kan niet overal twee aan twee lopen. Als je last van claustrofobie hebt zal je het hier wel moeilijk krijgen.

Tips

Neem de vroege tocht in de grotten. Toen wij de tocht van 11.00 uur namen vonden we het lekker rustig. Toen we de grot uit gingen kwam de rij tot om de hoek van de straat! Daar hadden we niet in willen staan wachten!

Als je eerder bij Safari Parc Monde Sauvage bent geweest kan je met je betaalbewijs 20% korting krijgen voor de grotten van Remouchamps. Je kan ook een combinatiekaart kopen. Je bezoekt zowel Monde Sauvage als de Grotten van Remouchamps en betaalt 2 – 5 euro minder dan normaal.

Je kan ook bij verschillende informatie punten in België kortingskaartjes vinden met 20% korting.

Leave a reply