You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De wilde heks – De boodschap van de valk

De wilde heks – De boodschap van de valk

Doelgroep: 9 – 12 jaar

Titel: De wilde heks – De boodschap van de valk
Schrijver: Lene Kaaberbøl
Uitgeverij: Lannoo

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

get-it-on-ibooks

Het verhaal

Het gaat om deel twee van de kinderboekenserie “De wilde heks”.
Clara is een wilde heks. Ze loopt met Oscar door het park. Clara heeft een boodschap van Shanaia gekregen om haar te ontmoeten in het park. Na een poos vinden ze Shanaia bewusteloos in het park, maar ze worden direct aangevallen door meeuwen. De meeuwen vallen Oscar en Shanaia aan, maar Clara raken ze niet aan. Gelukkig worden ze geholpen door allerlei andere dieren en weten ze de aanval te overleven.
Via de wilde wegen komt Clara’s tante te hulp. Shanaia heeft verzorging nodig en Clara kan haar niet helpen.

Shanaia vraagt Clara om hulp. Chimaera heeft nog steeds Shanaia’s huis in haar bezit en Shanaia wil haar huis terug. Alleen Clara kan haar helpen, want Chimaera is bang voor Clara.
Clara is niet vergeten hoe ze geleden heeft onder Chimaera en ze gelooft er helemaal niets van dat Chimaera bang is. Ze kijkt wel uit! Nee Shanaia staat er alleen voor.
Maar dan wordt haar vriend Oscar ontvoerd en Clara kan hem helpen. Er is er maar één die hem ontvoerd kan hebben: Chimaera!

Lees ook mijn mening over:

Mijn mening

Heel leuk boek! Echt een aanrader. Het verhaal is heel spannend. Het begint gelijk goed met de aanval van de meeuwen. Mooi verhaal voor kinderen die van fantasie houden.
Het gaat over heksen en hun dieren die ze helpen en beschermen. Over bijzondere heksenwegen genaamd “wilde wegen”. Er komen fantastische schepsels in voor zoals een heks met vleugels en een vogelmeisje.

Van alle fantasieboeken die ik de laatste tijd heb gelezen vind ik dit boek het leukst. Ik ben gewoon met deel 2 begonnen. Deel 1 ken ik nog niet. Dat gaf ook helemaal niets, zo was het ook prima te volgen, maar nu ben ik wel benieuwd geworden naar deel 1 en wil ik die ook graag lezen.

Het verhaal is in een mooi tempo geschreven. Het leest lekker makkelijk en snel door. Het is een boek die je niet snel neer wil leggen voordat je het uithebt.

Het verhaal laat duidelijk zien hoe onzeker Clara is. Als sinds dat ze klein is, is ze bevriend met Oscar. Hij heeft haar altijd beschermd op school, omdat ze veel gepest werd. Dankzij hem is ze veel beter af geweest. Het betekent wel dat hij altijd weer gepest wordt omdat ze zo goed bevriend zijn, maar hij haalt er gewoon zijn schouders voor op en blijft haar bijstaan. Maar nu schijnt hij meer van haar te verwachten. In zijn ogen is ze een geweldige heks, waarom laat ze zich dan nog pesten door een grote bullebak! Ze tovert hem dan toch gewoon in een kikker ofzo?! Ze heeft het hier heel moeilijk mee. Shanaia wil dat Clara voor haar vecht tegen de gemene en sterke Chimaera, Oscar wil dat Clara zich niet meer op de kop laat zitten, maar wat kan ze doen? Soms zijn andere gewoon groter en sterker en ze is altijd kleiner en zwakker geweest!
Maar is ze wel kleiner en zwakker?

Leave a reply