You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De wilde heks – De wraak van Chimaera

De wilde heks – De wraak van Chimaera

Doelgroep: 9 – 12 jaar

Titel: De wilde heks – De wraak van Chimaera
Schrijver: Lene Kaaberbøl
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401435550

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Stimuleren van de fantasie

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

get-it-on-ibooks
Op dit moment is alleen deel 1 te koop in iTunes.

Het boek

Het gaat om deel drie van de kinderboekenserie “De wilde heks”.
Het is een lekker dik boek met 206 bladzijden. De letters hebben een prettig formaat (niet zo klein, maar ook niet te groot).
Er zijn bijna geen illustraties in het boek anders dan hier en daar een versiering bij een nieuw hoofdstuk.

In deel 1 ontdekt Clara dat ze een wilde heks is. In deel 2 moet Clara haar vriend te hulp schieten.
In dit deel maakt Clara per ongeluk wilde reizen. Tijdens deze reizen zit ze in het lichaam van anderen, voornamelijk dieren. Ze kijkt door de ogen van anderen en voelt wat zij voelen.
Er is iets gaande in het bos. Er is een “dode plek” in het bos. De dieren die te dicht bij komen vallen dood neer.
Clara’s innerste zit in de knoop. Ze wordt overgenomen door een “wederkomer’ (iemand die dood is en weer tot leven probeert te komen). Clara lijkt verbonden te zijn met een “hongerlijder””. Haar enige kans is om te ontdekken wie deze hongerlijder is……..

Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek.

Lees ook mijn mening over:

Mijn mening

Ik ben echt fan van deze serie. Ook nu weer vind ik het verhaal heel erg spannend. De spanning komt al snel op gang. Wat ik zo prettig aan deze serie vind is het tempo van het verhaal. Alles gebeurt best snel en komt ook al wel snel tot een oplossing. Zo blijven kinderen nooit lang in spanning zitten, wat wel heel fijn is, omdat de onderwerpen in het boek “hongerlijder” en “wederkomer” toch wel heel erg spannend zijn voor kinderen.

In dit deel kijk je als lezer meer naar de levens van pestkoppen. De gemene heks Chimaera en de pestkop (Martin van school) zijn erg gemeen, hoewel de ene vele malen erger is dan de andere. In dit boek wordt gekeken naar de reden van hun gedrag. Hoe zijn ze tot dit gedrag gekomen?
Zo ziet Clara dat Chimaera wel een heel moeilijk leven heeft gehad. Ze werd behoorlijk met de nek aangekeken en mensen schreven haar gedragskenmerken toe die eerst helemaal niet terecht waren. Dan is het toch niet zo raar dat ze later in dat gedragspatroon is gevallen? Zo hebben anderen haar gemaakt. Ook kwam ze in haar leven de wederkomer tegen. Die heeft het nodige kwaad in haar leven veroorzaakt.
Clara kijkt ook met andere ogen naar Martin. Martin gedraagt zich heel gemeen, maar voor hem is het niet te laat. Als mensen nu eens goede dingen van hem gaan verwachten wie weet gaat hij dan zelfs aan die verwachtingen voldoen!

Ik vind deze serie wel een hele leuke serie in het fantasy genre. Wel kunnen de verhalen hier en daar best spannend en ook zwaar zijn voor kinderen. Daar staat tegenover dat het verhaal een “vlot tempo” heeft en je als lezer niet zo lang in spanning blijft. Voordat je het eng gaat vinden of dat het te spannend wordt, wordt alles op een fijne wijze opgelost.
Dit maakt ook dat je wil doorlezen totdat je het verhaal uithebt.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply