You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De wilde heks – De vuurproef

De wilde heks – De vuurproef

Doelgroep: 9 – 12 jaar

Titel: De wilde heks – De vuurproef
Schrijver: Lene Kaaberbøl
Uitgeverij: Lannoo

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

get-it-on-ibooks

Het verhaal

Het gaat om deel één van de kinderboekenserie “De wilde heks”. Lees ook over deel 2 De boodschap van de valk.
Wanneer Clara naar school wil gaan komt ze midden op de trap een kat tegen. De kat is behoorlijk groot, veel groter dan normaal. Het is duidelijk dat de kat iets van haar wil. Met een bliksemsnelle beweging krabt de kat haar tussen haar wenkbrauwen. Zo begint haar avontuur.
Ze wordt heel erg ziek en haar moeder begrijpt meteen wat er aan de hand is. Gelukkig maar, want Clara zelf begrijpt er helemaal niets van!
Voor het eerst sinds jaren ziet Clara haar tante weer. Haar moeder wil normaal geen contact hebben met haar “vreemde zus”. Maar nu schijnt tante Isa de enige te zijn die Clara kan helpen. Clara wordt inderdaad weer beter en haar moeder neemt haar zo snel mogelijk weer mee naar huis. Maar is dat wel zo slim?
Er gebeuren vreemde dingen met Clara. Eerst komt een muis naar haar toe en wacht keurig netjes in haar mouw totdat ze hem kan helpen. Dan komt ze een engel tegen in de mist of is ze toch geen engel?
Nee het was geen goed idee om Clara zo aan haar lot over te laten. Ze moet de waarheid onder ogen zien. Ze is een wilde heks en ze heeft training nodig. Hoe kan ze zichzelf verdedigen en zichzelf staande houden als ze zelf niet weet wat of wie ze is?

Lees ook mijn mening over:

Mijn mening

Ik vind het een leuk boek over een meisje dat tot de ontdekking komt dat ze toch niet zo normaal is als ze had gedacht. Ze is een wilde heks.
Het verhaal begint gelijk heel spannend. Het begint meteen met de kat die het op haar gemunt heeft. Al gauw blijkt dat ook een ander haar zoekt en haar mee wil nemen.

Het verhaal is wel spannend, maar niet TE spannend. In het begin las ik steeds één of twee hoofdstukken per keer. Ik kon het verhaal prima even naast me neer zetten om een paar dagen later weer verder te gaan. Op het laatst toen de vuurproef begon werd het wel enorm spannend. Toen kon ik het boek niet meer dichtklappen en heb ik de rest van het verhaal in één keer uitgelezen.
Het verhaal is in een vlot tempo geschreven. De gebeurtenissen duren niet te lang. Ook de spannende momenten gebeuren snel en je hoeft dus niet lang in spanning te zitten. Dat maakt dat dit boek heel geschikt is voor jongere lezers. Je ligt ‘s nachts niet wakker van de spanning en de situaties zijn ook niet te spannend.
Vind je dit boek leuk dan kan ik je deel 2 ook van harte aanraden. Ik vind deze serie wel een van de leukste fantasieboeken die ik de laatste tijd heb gelezen voor deze leeftijdsgroep.

Wat ik ook heel mooi aan het verhaal vind is de groei die Clara aan het doormaken is. Ze is heel erg bang en onzeker. Ze komt in enge en gevaarlijke sitatuaties terecht en het is mooi om te zien hoe ze toch moed weet te vinden ook al is ze doodsbang.

In het Deens zijn er al zes boeken van deze serie verschenen. Dat vind ik wel heel leuk want ik ben al fan geworden!

Leave a reply