You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De wilde heks – Het labyrint van het verleden

De wilde heks – Het labyrint van het verleden

Doelgroep: 11 – 12 jaar

Titel: De wilde heks – Het  labyrint van het verleden
Schrijver: Lene Kaaberbøl
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401447065

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Stimuleren van de fantasie

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om boek 5 uit de serie De wilde heks.
Het is een hele leuke en spannende serie over wilde heksen, wilde dieren en de natuur.
De heksen in dit boek toveren niet, ze leven in de natuur en gebruiken de krachten van de natuur om hun doelen te bereiken. Zo beoefenen ze wildzang om mensen en dieren weer beter te maken.
Door te zingen en zich goed te concentreren op de eigen goede eigenschappen kunnen ze tijdens het zingen een ander beter maken.
Ze hebben een dier als vriend die ze helpt en begeleid waar nodig. Ook maken ze gebruik van wilde wegen om snel grote afstanden af te leggen.
In ieder boek staat Clara voor een bijna onmogelijke taak en moet ze strijden om te overleven. Ze leert zichzelf en haar vrienden steeds beter kennen en samen ontdekken ze weer nieuwe dingen over zichzelf en de ander.

Na het avontuur van het vorig boek staat Clara de taak te wachten om haar tante Isa en de volledige heksenkring te helpen. Ze zijn allemaal verstijfd als standbeelden en niets lijkt te helpen.
Ook de vader van haar vriendin Kahla ligt er versteend bij. De ravenmoeders hebben net een enorme nederlaag geleden nadat ze zijn aangevallen door middel van een enorme storm. Ze kunnen en willen niet helpen.
Clara staat er helemaal alleen voor. Of toch niet? Zou haar vriend Oscar kunnen helpen? Maar hij is geen wilde heks….
Haar vriendin Kahla is wel een wilde heks, maar is ze wel een echte vriendin? Wie is vriend en wie is vijand?

Wil je weten of dit boek bij je kind past? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Lees ook mijn mening over:

Mijn mening

Ik vind deze serie echt heel erg leuk. De voorgaande boeken zijn enorm spannend. Je zit niet zo lang in spanning, omdat de gebeurtenissen heel vlot worden beschreven en steeds best snel tot een ontknoping komen. Dat maakt het daarom ook heel geschikt voor jonge lezers vanaf 11 jaar. In de vorige boeken kom je wel steeds situaties tegen waarin de (soms wel nare) dood van een personage beschreven worden. Het is nooit eng, omdat alles zo vlot en vluchtig verteld wordt, waardoor je nooit echt aangegrepen wordt door een situatie.

Het leven van Clara en haar groei als persoon ligt centraal in deze boeken. Gaandeweg ontdek je als lezer meer over Clara en de mensen om haar heen. Ook de avonturen zijn onderdeel van een lang verhaal die nog tot een ontknoping moet komen. Elk boek eindigt wel met de afronding van één avontuur, dus als lezer ben je wel tevreden nadat je het boek uit hebt, maar het is steeds een onderdeel van een geheel.

Wel moet ik zeggen dat ik dit boek minder spannend vind dan de rest. Nog voordat ik in een situatie kom als lezer en het spannend begin te vinden, wordt het al heel simpel opgelost en is het niet alleen voorbij, maar ben je alweer tien stappen verder. Soms bladerde ik ook echt terug om te kijken of ik niet per ongeluk een bladzijde had overgeslagen. Ik vond de sprongen in het verhaal dus echt te groot en had het gevoel dat ik stukken had gemist.

De nadruk in dit deel lag op het kijken naar jezelf en naar wat je sterke eigenschappen zijn. Zelfs als je dingen probeert te doen die je niet goed kan is het belangrijk om eerst te bedenken wat je er wel van zou kunnen doen en het dan vanuit je sterke punten te benaderen.

Het slot van deze serie verschijnt in het najaar van 2018. Ik kijk er nu al naar uit!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply