You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Tam Tam – eerste woordjes

Tam Tam – eerste woordjes

Doelgroep: Kinderen met AVI START niveau of hoger

Wat is Tam Tam?

Het spel biedt 61 kaarten. Er zijn twee soorten kaarten: woordkaarten en afbeeldingkaarten. Bij bijna alle kaarten kan je een “match” maken.

  • Je kan een woord van de ene kaart matchen met een afbeelding van een andere kaart.
  • Je kan een woord van de ene kaart matchen met een woord van een andere kaart.
  • Je kan een afbeelding van de ene kaart matchen met een afbeelding van een andere kaart.

Tam-Tam-kaarten-met-woordjes-en-afbeelding

Op deze wijze kan je een aantal spelletjes met de kaarten spelen waarbij kinderen spelenderwijs aan het oefenen zijn met o.a. lezen van de woordjes.

Je krijgt 5 spelletjes uitgelegd die je met de kaarten kan doen. Verder zijn er ook drie kaarten met een woordenlijst van alle woorden en plaatjes uit het spel.

Wat leert je kind?

  • Lezen van woordjes
  • Woordenschat
  • Woorden bij afbeeldingen zoeken

Tam-Tam-woordenlijst

Mijn mening

Ik vind dit spel heel erg leuk en handig. Op een leuke wijze worden kinderen uitgedaagd om zo snel mogelijk de woordjes te lezen.
Verder vind ik het heel handig dat de woorden ook aan plaatjes worden gekoppeld. Dit is heel goed voor de woordenschat.

Het spel bestaat uit 33 woorden met de bijbehorende plaatjes. Deze woorden zijn dezelfde woorden die kinderen ook leren lezen in groep 3. Het spel past daardoor heel goed bij AVI-StART niveau en sluit prima aan bij het onderwijs van de kinderen op school.

Het spel is ook heel leuk voor kleuters die al interesse hebben in leren lezen. Zo krijgen ze extra uitdaging.

Terwijl je samen met je kind aan het spelen bent kan je er zelf ook voor kiezen om het spel aan je kind aan te passen. Je kan de spelletjes net iets veranderen waardoor het beter bij je kind past.

De plaatjes zijn leuk en duidelijk. De woorden verschillen van kleur en lettertype, maar zijn allen goed te lezen. Het is wel fijn dat ze verschillen, want zo kan een kind onthouden welke woorden er ook alweer staan.
Als ze een woordje al hebben gelezen op de kaart kunnen ze het met hulp van kleur en grootte onthouden welk woord er staat.

Het is fijn dat bijna alle kaarten wel met elkaar matchen. Ik ben, tijdens het spelen, maar zelden twee kaarten tegengekomen die niet met elkaar matchen. Zo krijgen kinderen al snel een succes gevoel, waardoor ze graag verder spelen en dus meer oefenen.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply