You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Exploding kittens

Exploding kittens

Doelgroep:

2-5 spelers
Vanaf 7 jaar

Te koop bij Bol.com

Wat is Exploding kittens?

Exploding kittens is een kaartspel. Je speelt het spel totdat je af bent. Degene die als laatste over blijft heeft gewonnen.
Je speelt zoals je van veel kaartspellen gewend bent om de beurt. Als je aan de beurt bent mag je kaarten spelen (hoeft niet). Je moet in elk geval jouw beurt eindigen door een kaart te trekken van de stapel. Trek je een exploding kitten kaart (zie plaatje hieronder). Dan ben je af!

Je kan jezelf alleen redden als je een defuse kaart hebt (zie plaatje hierboven). Daarmee leid je de kat af en explodeer je niet.

Gelukkig zijn er ook kaarten die ervoor zorgen dat je geen kaart hoeft te trekken, zoals de onderstaande kaarten.

Er zijn ook andere handige en vooral leuke kaarten die je kunnen helpen bij het spel. Zo kan je kaarten van je tegenspelers afpakken of jezelf ervan verzekeren dat de kaart (die jij moet trekken) geen exploding kitten kaart is.
Je kan elkaar natuurlijk ook een beetje dwars zitten. Pak een waardevolle defuse kaart af van je tegenstander(s), zorg ervoor dat een ander twee kaarten moet trekken (en natuurlijk hoop je op de exploding kitten!), enz.
Wil iemand jou dwars zitten? Speel dan NOPE! (plaatje hieronder).

Het spel is vooral Engelstalig te koop. Er is ook een Nederlandse Exploding kittens versie te koop, maar die is volgens mij een stuk duurder en ook vaak uitverkocht.

Mijn mening

Mijn zoontje van 10 jaar had het spel bij een vriendje gespeeld. Hij vond het spel zo leuk dat hij ons vroeg het ook te kopen.
Toen we bij het Spellenspektakel waren hebben we het spel gezocht en hebben we een potje gespeeld om het eerst zelf te ervaren.
Hieronder in de video van het Spellenspektakel laat ik ook een indruk van het spel zien.

Ik vind het spel zeker een aanrader. Het is enorm leuk om te spelen. Het spel is ook wel heel simpel om te leren.
Of je nou wel of niet Engels kan spreken of lezen, je kan aan de plaatjes en kleuren zien welke soort kaart je in handen hebt en wat je ermee kan. De spelregels zijn ook heel simpel om aan nieuwe spelers te leren.
Als je het meeneemt naar een familie-avond of vriendenavond is het spel snel uitgelegd en kunnen jullie al snel beginnen met spelen.

Op het deksel staat:

  • 2 minuten om te leren
  • 15 minuten om te spelen

Dit klopt wel aardig en dat maakt dat we het spel ook best vaak hier thuis pakken om één of twee potjes te spelen.

Kinderen vinden dit spel heel erg leuk. Dit is één van de weinig spellen waarvoor mijn jongens uit zichzelf achter de computer vandaan komen en vriendjes uitnodigen om samen te spelen.

Wij hebben ervoor gekozen om het spel in het Engels te kopen. We wisten niet of de Nederlandse versie goed te combineren zou zijn met de Engelse uitbreiding van het spel. Stel dat de achterkant van de kaarten zou verschillen dan konden we de uitbreiding niet gebruiken met de Nederlandse basisversie. Natuurlijk keken we ook naar de prijs. De Engelse versie was toen we het kochten veel goedkoper. Stel dat er later een Nederlandse uitbreiding uit zou komen, zou die dan ook veel duurder zijn?
Verder vond ik het gelijk een mooie oefening voor mijn kinderen om beter Engels te leren lezen en begrijpen.
Hun Engelse vaardigheid is al behoorlijk goed. Ze kunnen al korte gesprekken voeren in het Engels. Ook luisteren ze soms naar Engelse luisterboeken en dat gaat prima.
Door ze ook nu weer met dit spel uit te dagen Engelse woorden en zinnen te lezen op deze kaarten, breiden ze hun Engelse woordenschat alleen maar verder uit!

 

Leave a reply