You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Tien vragen aan mijn vader

Tien vragen aan mijn vader

Doelgroep: 10 tot 12 jaar
Titel: Tien vragen aan mijn vader
Schrijver: Evelien Feltser
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000365777
ISBN E-book: 9789000365890 

Wat leert je kind:

 • Leesplezier
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek heeft een vrolijke en kleurrijke kaft. Er zijn geen illustraties in het boek. Het verhaal is verdeeld over 26 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn niet zo lang. Je kan prima één of twee hoodstukken per dag (voor)lezen. Als je dit boek voor jezelf leest is de kans groot dat je het in één dag uit wil lezen.

Lou gaat op vakantie naar Spanje. Ze gaat haar vader, Duncan, voor het eerst ontmoeten. Dit is zijn cadeau aan haar voor haar 12e verjaardag. Lou heeft twee moeders. Toen ze graag een kind wilden heeft Duncan hen geholpen. Het was nooit zijn bedoeling geweest zelf daarmee een kind te krijgen, maar nu wil hij haar toch ontmoeten en wil hij deel uitmaken van haar leven. Zijn timing is perfect, want de afgelopen maanden zijn zwaar voor haar geweest. Ze heeft een grote fout gemaakt: Het Incident! Met als gevolg dat haar moeders zich enorm voor haar schamen en dat ze elke week naar een psycholoog moet. Ze hoopt maar dat haar nieuwe vader wel blij zal zijn met haar. Wie weet kan ze bij hem komen wonen. Dan is ze gelijk van het gedoe af!

In het boek komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Coming of age
 • Pesten
 • Fouten maken en leren van je fouten
 • Praten over je gevoelens
 • Het hebben van twee moeders
 • Verliefdheid
 • Angst voor het onbekende
 • Spanje

Mijn mening

Het boek heeft een heerlijke schrijfstijl en geeft je een lekker zomers gevoel. Ik zou zo in de auto willen stappen om naar Spanje te rijden en alle heerlijke dingen te eten die in het verhaal worden genoemd.
In het verhaal staat het maken van een grote fout centraal en hoe je daarmee omgaat en daarna weer je leven verder op pakt. Iedereen heeft weleens iets stoms gedaan. Jouw stommiteit valt misschien zelfs mee vergeleken met de fouten van anderen (niet dat het daardoor minder erg is!). In het boek wordt nadruk gelegd op het praten over nare gebeurtenissen en gevoelens anders blijft het als een baksteen op je maag voelen.
Ook je persoonlijke groei komt aan bod. Lou wil eerst alleen maar perfect overkomen op haar vader. Ze is zelfs jaloers dat een ander kind al deel uitmaakt van zijn leven. Ze leert zich te uiten en verder te kijken dan haar eigen behoeften. Ze leert dat bang zijn voor het onbekende een valkuil kan zijn waarin je vast kan komen te zitten en je zelf geen uitweg kiest. Soms moet je gewoon nieuwe dingen proberen en erop vertrouwen dat het goed kan komen.
Kortom: een mooi verhaal over een reis naar Spanje en het beginnen van een nieuw hoofdstuk in je leven.
Alles komt lekker luchtig aan de orde en het verhaal geeft je een goed gevoel. Toen ik de laatste bladzijde had omgeslagen voelde ik me helemaal fijn, omdat ik zo heerlijk had genoten van een mooi verhaal. Wat kan het leven, ook al lijkt het soms zo ingewikkeld, toch mooi zijn!

recensie-exmplaar-uitgever

Dit product heb ik, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Mijn ervaring is echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

Leave a reply