You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dr. Proktors Schetenpoeder

Dr. Proktors Schetenpoeder

Doelgroep: Vanaf 8 jaar
Titel : Dr. Proktors Schetenpoeder
Schrijver: Jo Nesbø
Illustrator: Georgien Overwater
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047701071

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het verhaal gaat over Dr. Proktor, zijn buurmeisje Lise en hun nieuwe buurjongen Bulle.
Lise is een heel lief en heel net meisje. Haar beste vriendin is net verhuisd. Nu komen er nieuwe mensen wonen in het huis waar eerst haar beste vriendin woonde. Zo ontmoet ze Bulle. Bulle is haar nieuwe buurjongen en hij is wel zeer bijzonder. Ten eerste is Bulle ontzettend klein en heeft hij vuurrood haar. Blijkbaar is hij gewend aan pesterijen, want in zijn gedrag is hij pesters altijd voor. Verder is het altijd verrassend wat hij te zeggen heeft. Hij is zo slim dat hij veel meer weet dan de meeste kinderen (en volwassenen), maar hij houdt ook van gekke verzinsels. Je weet daarom nooit zeker of hij zinnige dingen of juist de grootste onzin uitkraamt.
Ze vormen samen een gouden duo en hebben veel met elkaar gemeen. Ze zijn allebei kinderen die veel gepest worden en die niet gewaardeerd worden door andere kinderen. Niemand zou met hen bevriend willen zijn. Door hun nieuwe omstandigheden worden ze dikke vrienden voordat ze het zelf doorhebben.
Dit avontuur draait om hun nieuwe vriendschap en hun nieuwe vriendschap en samenwerking met doktor Proktor.
Dr. proktor vindt zichzelf een gekke wetenschapper.
Het geluk lacht Doktor Proktor eindelijk tegemoet wanneer hij zowel Bulle als Lise aanneemt als assistenten. Ze werken samen aan Doktor Proktors schetenpoeder en door hun nieuwe samenwerking worden ze alle drie in één klap enorm succesvol en populair. En als je hun schetenpoeder niet bijzonder genoeg vindt, wacht maar totdat je hoort over de nieuwe astronautenpoeder! En om de sappige ingrediënten voor het verhaal af te maken wonen er ook nog enkele naarlingen in hun buurt in de vorm van Truls en Trym Thrane en hun nog akelige vader!

Meer weten? Bekijk dan snel de trailer hieronder!

Mijn mening

Het verhaal doet me denken aan een Roald Dahl verhaal. Er zijn akelige mensen die overal mee weg komen. De hoofdpersonen worden gepest en/of slecht behandeld en er is een mooie dosis fantasie in het verhaal.
Jo Nesbø heeft een hele fijne schrijfstijl. De wijze waarop hij schijnbaar onbelangrijke dingen in het verhaal beschrijft klinkt best spannend en hij weet de sfeer mooi neer te zetten. En hoewel al deze stukken niets met elkaar te maken lijken te hebben is niets minder waar. Aan het einde van het verhaal komen al deze schijnbaar onbelangrijke beschrijvingen bij elkaar om het verhaal samen een bijzondere einde te geven.

Dit verhaal is lekker fantasierijk en grappig en is heerlijk om zelf te lezen, maar ook om als voorleesboek te gebruiken.

Er zijn wel veel lange zinnen in het boek door de uitgebreide beschrijvingen.

Zelf kwam ik dit boek tegen op Storytel. Ik heb een Storytelabonnement en luister graag naar verhalen die aan me worden voorgelezen. Dit boek wordt op Storytel in het Nederlands aan je voorgelezen.

Leave a reply