You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

100% Coco 3 – 100 procent  Coco New York

100% Coco 3 – 100 procent Coco New York

Doelgroep: Vanaf 11 jaar. 
Titel: 100% Coco 3 – 100 procent Coco New York
Schrijver: Niki Smit 
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026138928
ISBN Ebook: 9789026150234
Alle boeken van deze serie

Het verhaal

Coco gaat voor een paar weken naar New York.
Ze mag lessen komen volgen aan de Teen Vogue University. Ze leert hier ontzettend veel over mode, designers, merken, enz. Het is de bedoeling dat ze een eigen collectie maakt voor een eindpresentatie. Dit is het moment voor Coco om zichzelf op haar best voor te stellen aan grote namen in deze mode industrie. Het maken van een eigen collectie met zoveel druk erop is niet makkelijk in zo’n korte periode. Ze leert al gauw om te gaan met harde kritiek over haar eigen lijn.

Natuurlijk gaan deze 100% Coco boeken ook over de liefde. Hoewel deze wonderbaarlijke weken ongetwijfeld de mooiste weken zijn van haar modeleven, heeft ze het ook wel moeilijk op een ander gebied.
Haar vriendje Bruno heeft kort voordat ze wegging gezegd dat ze maar moest genieten van deze periode YOLO!
Daar zat ze dus echt niet op te wachten! Is hij dus nu ook thuis in Nederland heerlijk aan het GENIETEN van andere meisjes! Nou lekker dan!
Het wordt nog ingewikkelder wanneer ze een superknappe jongen ontmoet die haar Bruno steeds doet vergeten. En Bruno heeft ook een nieuw meisje ontmoet tijdens zijn schoolkamp. Ze spreken zelfs na kamp met elkaar af en ze staan samen op foto’s op zijn Facebook!

Ook in de situatie van haar moeder is er het één en ander veranderd. In het vorig boek werd ze verliefd op de conrector van de school van Coco.
Coco moet niet alleen maar leren omgaan met de aanwezigheid van een nieuwe man in hun huis. Ze moet ook haar best zien te doen hem anders dan de conrector te zien. Arme meid! Ik moet er niet aan denken mijn conrector vroeger in zijn slaapkleren aan de ontbijttafel te treffen……
Meer weten? Hieronder zie je de trailer van de film.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Mijn mening

Spannend boek. Het is leuk om samen met Coco zoveel te leren over de mode. Nu weet ik ook eindelijk waar die rare knotjes, waar ik jonge meiden de afgelopen jaren mee zie lopen, vandaan komen! Ik heb best veel geleerd met dit boek over modemerken en hun verschillende lijnen. Hier en daar heb ik zelfs het één en ander gegoogled om een beter beeld te krijgen.

Het boek lijkt me leuk voor zowel fashionista’s als voor minder modebewuste kinderen.

Wat fijn dat kinderen met dit verhaal bewust worden gemaakt over hun kleren en de wereld om hen heen. Een kledingstuk kost meer dan de euro’s die je ervoor betaalt. Waar is jouw kledingstuk gemaakt en onder welke omstandigheden is het geproduceerd? Ging het om eerlijke arbeid of hebben kinderen hier onder barre omstandigheden aan gewerkt? Hoe zou je hier op kunnen letten? Waar is jouw kledingstuk van gemaakt en hoe staat die in verhouding met de natuur en behoud van de aarde? Erg fijn dat dit in het verhaal wordt aangekaart. Ook vind ik het prettig dat dit verhaal van twee kanten wordt gebracht. Het zou fijn zijn als kleding in Nederlandse winkels op een eerlijke wijze worden gemaakt, maat wat betekent dit voor de prijs? Niet iedereen zou de prijs kunnen betalen en dat is ook weer zielig. Als alle kleding niet meer in arme landen worden gemaakt, wat betekent dat voor de werkgelegenheid daar? Dan hebben de mensen waar je juist voor op wil komen geen inkomsten meer. Beter is het om je hard te maken voor betere werkomstandigheden.

Het is erg spannend om met Coco mee te leven in deze leerperiode. Ze moet dubbel zoveel huiswerk doen, omdat ze zowel aan haar opdrachten moet werken van deze fashionschool en ze mag niet achterlopen op haar “gewone schoolwerk thuis”. Haar conrector, haar moeders vriend, heeft een strak schema voor haar gemaakt, zodat ze al het schoolwerk alsnog moet doen. Hij laat haar geen les missen!

Een belangrijk onderwerp van het verhaal is: Hoe om te gaan met verliefdheid op vakantie terwijl je niet je vriendje kwijt wil raken.

Ik vind het einde van dit boek heel erg mooi. De schrijver heeft hiermee een hele mooie boodschap voor meisjes. Ik hoop dat bij genoeg meisjes deze mooie boodschap duidelijk aankomt en het hen helpt in deze tienerperiode van hun leven en als basis voor de rest van hun leven.

Zelf kwam ik deze serie tegen op Storytel. Ik heb een Storytelabonnement en luister graag naar verhalen die aan me worden voorgelezen. Boek 1 en boek 2 worden op Storytel in het Nederlands aan je voorgelezen.

Je kan de film van deel 1 van deze serie op Netflix bekijken.

Ik heb de uitgever gevraagd om een recensie-exemplaar van dit boek, omdat ik deel 1 en deel 2 met veel plezier op Storytel had geluisterd en hier behandeld.

recensie-exmplaar-uitgever

Dit product heb ik, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Mijn ervaring is echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

Leave a reply