You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Lola ziet wat jij niet ziet – app review

Lola ziet wat jij niet ziet – app review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Gericht kijken
 • Strategisch zoeken
 • Zelf ontdekkingen doen
 • Vormen herkennen

Doelgroep:

3 – 8 jaar

GRATIS:

Betaalde versie:

Mijn kinderen vinden de Lola apps erg leuk, maar ik was altijd behoorlijk kritisch wat het taalgebruik betreft. Mijn man had al meerdere malen met de maker gesproken over de Nederlandse taal in zijn apps. In deze app is het taalgebruik prima en kunnen mijn zoontjes heerlijk met de app aan de slag!

Lola ziet wat jij niet ziet 3 Lola ziet wat jij niet ziet 4

 

 

 

 

 

 

De app:

Met de app gaat je kind op zoek naar voorwerpen in een prent.
De app biedt 3 niveaus.

Na het kiezen van een niveau komt je kind bij een wereldkaart. Niet alle plekken zijn al speelbaar. Je kind zal eerst de beschikbare plekken moeten spelen om centjes te verdienen en zo nieuwe plekken vrij te spelen.

Lola ziet wat jij niet ziet 1 Lola ziet wat jij niet ziet 6

 

 

 

 

 

 

De spelletjes:
Links ziet je kind de plaatjes van de voorwerpen. Je kind moet het voorwerp in de prent zoeken en aanraken. De prent is breder dan het scherm. Laat je kind dus zien dat je de prent naar links en naar rechts kan verschuiven om alles te kunnen zien.

Elk spel bestaat uit drie rondes. Na iedere ronde krijgt je kind te horen dat het goed ging en hoeveel rondes je kind nog te gaan heeft. Na het voltooien van alle rondes mag je kind een souvenir uitkiezen. Je kind komt dan weer automatisch bij de wereldkaart en verdient dan centjes om straks meer plekken vrij te kopen.

Lola ziet wat jij niet ziet 2 Lola ziet wat jij niet ziet 5

 

 

 

 

 

 

Hoewel het onderstaande filmpje in het Engels is, is de volledige versie van de app in het Nederlands!

Mijn mening

De app ziet er erg leuk en aantrekkelijk uit. Wat de app nog leuker maakt is het feit dat je kind niet zomaar van scherm naar scherm gaat. Er gebeurt ook nog wat tussendoor. Zo stijgt Lola op met haar vliegtuigje en vliegt ze door de lucht voordat je kind bij de wereldkaart komt. Wanneer je een plek hebt uitgekozen vliegt Lola erheen in haar vliegtuigje voordat je het spel krijgt. Aan het einde van het spel wordt er eerst nog een foto gemaakt voordat je weer terug gaat naar de wereldkaart

Zodra je kind een plek heeft uitgekozen krijgt je kind de opdracht te horen. Dat maakt de app dus zeer geschikt voor jonge spelers.

Met de app is je kind spelenderwijs bezig met het leren van nieuwe woorden. De voorwerpen die je kind moet zoeken worden genoemd. Het feit dat je kind iets met het voorwerp moet doen, namelijk zoeken, maakt dat je kind het woord beter zou kunnen onthouden.

Leuk dat de plaatjes steeds van plekken wisselen. Je kind kan een plek dus gerust meerdere malen spelen en zal dus iedere keer moeten blijven zoeken.

Als een kind lang doet over het vinden van een voorwerp krijgt het kind een hint in de vorm van het oplichten van het voorwerp.

Er zijn geen in-app aankopen. Je kind speelt de nieuwe plekken zelf vrij door steeds centjes te verdienen per spel. Ook kan je kind niet via de app per ongeluk naar de AppStore om andere spellen van Lola te kopen, tenzij je kind de tafels al kent. Je kind moet eerst antwoord op een keersom geven om de andere apps te kunnen zien. De toegang is dus puur voor ouders bedoeld. Erg handig dus!

Er is ook een gratis versie van de app! Je kan de app dus zelf ook eerst gratis uitproberen. Wel is de taal anders. De gratis versie heeft een andere voice-over dan de volledige versie.
Hier ga je naar de gratis iPhone versie.

 

Niet vergeten om je iPad eerst kindvriendelijk te maken zodat je kind niet per ongeluk vanuit de gratis versie de volledige versie kan kopen.

2 Responses to Lola ziet wat jij niet ziet – app review

 1. Dag juf Jennie

  Gezien je man contact heeft met de maker, kan hij vragen of ze een lock op de taal kunnen zetten.
  Ik heb er een rond lopen die elke keer de Zweedse vlag aan klikt en dan woorden maakt in het Zweeds
  Dit kan niet de bedoeling zijn en is zeker geen bijdrage aan zijn ontwikkeling
  Voor de rest top apps

Leave a reply