You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Leuke kinderboeken met bijbehorende boekapps of iBooks

Leuke kinderboeken met bijbehorende boekapps of iBooks

Je hebt het vast vaker gelezen: Kinderen die veel lezen, presteren meestal beter op school. Ze hebben een grotere woordenschat of ontdekken nieuwe manieren om de woorden te gebruiken die ze al kennen. Ook hebben ze vaak een bredere algemene kennis door boeken te lezen en ze kunnen zich vaak langer concentreren.

Daarom wil vandaag een aantal leuke boeken onder jullie aandacht brengen. Ik heb speciaal gekeken naar boeken die je zowel als papieren versie en als digitale versie kan verkrijgen.
Ik merk dat mijn kinderen het heerlijk vinden om voorgelezen te worden. Ze vinden het zowel leuk om voorgelezen te worden uit boeken die bij ons op schoot liggen als een verhaal op de tablet.

Toen we dit jaar op vakantie gingen had ik een boodschappentas vol boeken meegenomen. Tot mijn verbazing hadden we die boeken amper aangeraakt. Wel lazen we veel op de iPad. Toen merkte ik hoe handig het was om thuis papieren versies van boeken te hebben, terwijl we op vakantie simpelweg de iPad vol boeken en verhalen mee konden nemen.
Natuurlijk hebben boekapps en iBooks ook andere voordelen. Zo kunnen mijn kinderen ook vaker worden voorgelezen wanneer ik zelf een keer geen tijd heb.
Mijn kinderen zijn nog erg jong (3 en 5 jaar). Ik lees de boeken dan ook vooral voor, hoewel mijn oudste zoon nu ook steeds vaker zelf een boek pakt om eruit te lezen!

Boekentips

Klik op de titels om naar de beschrijvingen van de boeken te gaan.

0-4 jaar

 

4-6 jaar

Beschikbaar in GooglePlay

 

7-9 jaar

Beschikbaar in GooglePlay

Beschikbaar in GooglePlay

 

vanaf 10 jaar

Beschikbaar in GooglePlay

Beschikbaar in GooglePlay

Leave a reply