You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De Huunkvogel en de supermuggen in Sweenjoland

De Huunkvogel en de supermuggen in Sweenjoland

 

 

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Doelgroep: Vanaf 5 jaar

Titel: De Huunkvogel en de supermuggen in Sweenjoland

Schrijver: Mirjam Van Beijsterveldt
Illustrator: Corine Brouwers
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Het verhaal

De Huunkvogel is anders dan andere vogels. Hij is paars en heeft gele stippen. Zijn papa en mama zien er meer uit als gewone vogels. De Huunkvogel kan ook heel hoog springen. Door zijn eerste avonturen is hij nu best bekend.

Op een dag komt er onverwacht bezoek uit een ver land. Er komt een duif met een brief van de koningin van Sweenjoland. Het land is in de problemen, omdat vijf supermuggen de inwoners van Sweenjoland lastigvallen. De muggen prikken met een gemeen gif. Iedereen die door ze geprikt wordt, valt in slaap. Ze worden niet meer wakker!
De koningin vraagt de Huunkvogel om hulp in haar brief.
Zo gaat de dappere Huunkvogel op weg naar Sweenjoland.

Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden die bereid zijn hem te helpen. Samen bedenken ze een geniaal plan en vormen ze een reddingsteam.

De Huunkvogel

Mijn mening

Het boek is erg spannend. Mijn zoontjes leefden enorm mee. Ze vonden de muggen erg gemeen en waren erg benieuwd of de Huunkvogel de muggen zou verslaan.

Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken van 1 tot 3 bladzijdes per hoofdstuk. Hierdoor is het boek zeer geschikt om iedere dag uit voor te lezen, bijvoorbeeld voor het slapen gaan.
Bijna alle bladzijdes bieden een plaatje en dat maakt het erg leuk voor je kind om naast je te zitten en met je mee te kijken terwijl je voorleest wat het kind ziet.

De plaatjes zijn leuk en aantrekkelijk en de figuren uit het boek zijn erg interessant. De personages zijn zowel dieren als mensen en dat maakt het wel lekker fantasierijk voor je kind.
Mijn jongste zoontje was vooral onder de indruk van de tropische dame.

In het boek staat “behulpzaamheid en vriendschap” centraal en dat is dan toch weer leuk om al lezend over te brengen.

Het verhaal is lekker spannend. Mijn zoontjes wilden geen dag overslaan totdat we het einde van het verhaal hadden bereikt. Het was soms ook erg moeilijk om op elkaar te wachten. Mijn jongste is nog geen 4 jaar oud en gaat nu nog naar de peuterschool. Hij is veel thuis en wil graag extra worden voorgelezen. Hij vond het erg jammer dat hij iedere dag moest wachten totdat de oudste uit school kwam om weer een verhaaltje uit dit boek te krijgen.

Tip voor een knutselwerk.

vogeltje-knutselen-4

Leave a reply