You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Knutselen met DohVinci

Knutselen met DohVinci

Doelgroep: vanaf 6 jaar

Wat is DohVinci?

DohVinci bestaat uit zachte klei in een tube. Hiermee kan je leuke creaties maken. Je kan het gebruiken om verschillende materialen (met gladde oppevlakten) te versieren. De klei droogt zelf op aan de lucht.
Je gebruikt een styler om een tube erin te plaatsen om zo met de klei te tekenen en te versieren. De tubes klei worden “deco pops” genoemd en bestaan uit hele leuke kleuren.
De klei bevat tarwe en is niet giftig.

Er zijn verschillende pakketten te koop. In zo’n pakket zit een styler (tekengereedschap) en enkele deco pops (tubes klei). Ook heb je dan een leuk werkje om te knutselen en te versieren met de deco pops. Zo kan je bijvoorbeeld een juwelen boom knutselen en versieren, een spiegelset, een vaas met bloemen, enz. Hieronder laat ik je enkele sets zien die te koop zijn bij o.a. Bol.com

Als je kind klaar is met de set, dan heeft je kind al de styler. Door navulsetjes te kopen kan je kind ook andere leuke dingen knutselen en versieren. In het filmpje bovenaan dit artikel geef ik je enkele ideetjes.

Mijn mening

Het is heel leuk om te werken met DohVinci. Het is ook best simpel om te doen. Wanneer je met de styler aan het versieren bent is de klei nog lekker zacht en heb je nog genoeg mogelijkheden om het resultaat aan jouw behoeftes aan te passen. Je kan er nog klei aan toevoegen, met je vingers of met een satéprikker bewerken om in gewenste vorm te krijgen.
De kleuren in de deco pops zijn heel leuk en maakt het werk al snel aantrekkelijk om te zien.
De sets geven je kind een leuk idee en je kind kan er zo direct mee aan de slag, maar als je kind eenmaal een styler en meer tubes heeft kan je kind zelf ook leuke creaties bedenken door plastic flessen, melkpakken, enz. te gebruiken.
Er zijn verschillende mooie navulsets te koop. Die zijn verkrijgbaar bij o.a. Bart Smit, Blokker, Intertoys en Bol(.)com. Hieronder laat ik je navulsets zien bij Bol.

Zelf heb ik een poos geleden een kofferset gekocht. Dat vind ik heel handig, want daar kan ik altijd mijn styler en decopops in bewaren en ook makkelijk meenemen. Na het knutselen met DohVinci is alles weer heel simpel op te ruimen. Als je steeds na het gebruik van een tube gelijk de dop erop plaatst, dan blijft de klei heel mooi zacht. Na een poos is de klei in de tube nog steeds lekker zacht om te gebruiken bij het knutselen. Geen gedoe of kliederboel. Ik vind het dus heel fijn om mee te werken.

doh-vinci-1

 

 

Leave a reply