You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Antboy – De beet van de mier

Antboy – De beet van de mier

Doelgroep: 8 – 10 jaar

Titel: Antboy Operatie rampenplan
Schrijver: Kenneth. B. Andersen
Uitgeverij: Ploegsma

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

De film

get-it-on-ibooks

Het verhaal

Pelle Noordmans is best zielig op school. Hij is dik, draagt een bril met jampotglazen, heeft flaporen, en kan niet zoveel. Hij is het ideale doelwit voor pestkoppen en zo zit zijn leven dan ook in elkaar. De Terror-Tweeling heeft het graag op Pelle gemunt. In zekere zin geeft dat Pelle weer een doel in het leven. Zo lang hij op school is laat de Terror-Tweeling de andere kinderen grotendeels met rust en richten ze zich op hem. Dat geeft Pelle gek genoeg een goed gevoel. Zo beschermt hij de andere kinderen. 

Dan komt de ergste dag van zijn leven. Hij wordt diep vernederd en het meisje van zijn dromen ziet hem op zijn ergst. Gelukkig helpt het lieve kind hem en bespaart ze hem verdere vernedering. Zo besluit Pelle zichzelf te trakteren op zijn lievelingsmaaltijd. Dat mag best na de ergste dag van je leven!
Maar dan gebeurt er iets wat zijn hele leven voorgoed op zijn kop zet. Wat zou jij doen als 
jij plotseling superkrachten krijgt? Hoe zou jij ze gebruiken? Dat is wat Pelle nu zal ontdekken. Is hij een superheld of een superschurk?

Mijn mening

Het is een leuk verhaal over een zielige jongen. Hij wordt enorm gepest op school. Hij heeft zich erbij neer gelegd en vertelt er ook niks over aan zijn ouders. Hij wil ze niet ongerust maken. Op zich zou je naar aanleiding van dit verhaal met je kinderen kunnen praten over hun schoolbeleving. Hoe is dat bij hen op school? Is er ook een pestkop bij hen op school? Vaak helpt het om hier over te praten naar aanleiding van een verhaal. Omdat het dan niet direct over je kinderen zelf gaat kunnen ze er wat makkelijker over praten.

Ik vind het zo zielig dat het jongetje er in het boek zo alleen voor staat. Hij heeft geen vrienden en hoeft ook geen hulp te verwachten van volwassen mensen. Daarom vind ik het ook zo leuk dat alles ineens zo voor hem verandert. Dan heeft hij ineens wel genoeg kracht om voor zichzelf op te komen en dat doet hij dan ook. Zo ontstaat er een interne strijd. Wat zal hij doen met zijn kracht?

Mooi om te lezen hoe Pelle zichzelf leert kennen en hoe zijn leven een betere vorm begint aan te nemen. Ook leuk om te lezen over een kind als superheld en hoe hij aan zijn superheldenkracht komt.

Dit boek is deel 1 van de Antboy serie. Zelf ken ik deel 2 al. Die had ik eerder al gelezen. Ik moet zeggen dat ik deel 2 wel leuker en spannender vind dan deel 1. Er gebeurt meer in deel 2. Iets om naar uit te kijken dus.
Lees meer over deel 2: Antboy – Operatie rampenplan.

 

 

Leave a reply