You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Hartsvriendinnen – dansvriendinnen

Hartsvriendinnen – dansvriendinnen

Doelgroep: 9 – 12 jaar
Titel: Hartsvriendinnen – dansvriendinnen
Schrijver: Nico De Braeckeleer
Illustrator:
 Kristel van Steenbergen
Uitgeverij: Bakermat

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om deel 1 van een kinderboekenreeks voor meisjes vanaf 9 jaar. Het verhaal gaat over drie beste vriendinnen. Amélie, Fleur en Hanne zijn 12 jaar. Ze kennen elkaar al sinds de kleutersschool en ze zijn GFF! Ze zitten samen op de middelbare school en ook na school doe ze van alles samen. Ze zitten samen op een dansschool, ze spelen ‘s avonds een computerspel en kunnen dan heerlijk chatten, hoewel Amélie zou willen dat ze meer hun best zouden doen om een volgende level te bereiken.

Wanneer Hanne hen in heeft geschreven voor een grote danswedstrijd raakt Fleur in paniek. Ze kan absoluut niet dansen voor publiek, laat staan dat ze op tv komt! Gelukkig snappen haar vriendinnen dat best en steunen ze haar door dik en dun, maar als ze gepest wordt met haar podiumangst besluit Fleur om zich eens van haar beste kant te tonen! Maar wat nu als één van de drie al snel verliest in de wedstrijd? Kan hun vriendschap dat aan?

Ondertussen speelt verliefdheid een grote rol. Amélie en Hanne besluiten de jongens op wie ze verliefd zijn eens duidelijk te maken wat ze van hen vinden. Dat is toch de beste manier om een vriendje te krijgen?!

Hartsvriendinnen---dansvriendinnen-1

Mijn mening

Ik vond het boek heel leuk en het leest heel lekker. Je kan het boek binnen één dag uitlezen en het is ook leuk genoeg om niet te willen stoppen voordat je het uit hebt.

Hartsvriendinnen---dansvriendinnen-3

Het verhaal begint op een leuke en creatieve wijze. De 3 hartsvriendinnen worden aan je voorgesteld door hun pagina’s uit een vriendenboekje. De drie meisjes stellen zichzelf aan je voor en vertellen je over zichzelf. Het is leuk om te zien dat alle drie de pagina’s in een eigen handschrift zijn geschreven en dat alle drie de meisjes toch heel anders zijn. Amélie is een heerlijke positieve meid met een eigen kijk op de wereld. Ze houdt van gamen en heeft een slang en een spin als huisdier! Fleur is juist bang voor spinnen. Ze houdt van gitaar spelen, lezen en is dol op de poes die ze zojuist gekregen heeft. Hanne houdt van acteren en shoppen en ze is zeer modieus. Alle drie houden ze van dansen en ze zitten dan ook op dezelfde dansschool. Je ziet hun plaatjes bij hun teksten en ze zien er ook alle drie anders uit en lijken helemaal niet op elkaar. Heel leuk!

Het verhaal gaat over herkenbare zaken voor kinderen. Amélie en Hanne zijn verliefd en zijn van plan om dat aan de jongens te laten weten en verkering te vragen. Er is een danswedstrijd waaraan ze mee willen doen, maar Fleur durft absoluut niet! Ze is doodsbang om te dansen wanneer anderen kijken! Michelle pest Fleur met haar angst. Michelle is echt een vreselijke meid die zichzelf in alles beter vindt dan anderen en dat laat ze dan ook de hele tijd merken. Als ze een keer te ver gaat in haar pesterijen onstaat er zelfs slaande ruzie. Het verhaal gaat vooral over vriendschap. De drie meisjes zijn echt hechte vrienden en dat komt toch steeds heel mooi naar voren. Ik vind het ook heel fijn hoe de slaande ruzie wordt beschreven. Zelfs de vriendinnetjes vinden dat slaan niet netjes is ook al heeft Michelle het er zelf naar gemaakt. Dat vind ik toch wel een fijne boodschap van de schrijver en dat komt ook heel goed en prettig over.

Hartsvriendinnen---dansvriendinnen-2

Het boek staat vol met hartjes. Op iedere bladzijde minstens 1 en bij het verhaal vind je zo nu en dan een plaatje. Ik heb ook geleerd wat Vlekjes! GFF! betekent. Heel handig. Wanneer ik het een keer online tegenkom ben ik dus helemaal op de hoogte!
Het einde is bevredigend en dat smaakt naar meer. Je hebt gelijk zin om deel 2 te lezen.
Kortom een heerlijk boek over vriendschap. Leuk om cadeau te geven aan een beste vriendin.

Enig minpuntje aan het boek: Ik kom een paar zinnen tegen die grammaticaal niet kloppen.

Leave a reply