You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

 De heerschappij van de maskers

 De heerschappij van de maskers

Doelgroep: Vanaf 15 jaar
Titel: De heerschappij van de maskers
Schrijver: Sabaa Tahir
Uitgeverij: Luitingh-Slijthoff
ISBN: 9789024565924

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement waarmee ik vaak naar boeken luister.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Laia’s leven verandert voorgoed wanneer ze ontdekt wat haar broer, Darren, steeds uitspookt. Zijn daden komen met een prijs. Het kost hem zijn vrijheid en het leven van zijn grootouders. En Laia? Heeft hij haar nog weten te redden? Of heeft zij hem in de steek gelaten? Ze moet dit rechtzetten. Ze moet voor haar broer vechten!

Elias is op een speciale school voor de speciale Mask warriors. Hij gaat er bijna vandoor, hij heeft zijn plan al helemaal klaar en uitgewerkt, maar vandaag is een andere deserteur opgepakt. Elias moet net als alle anderen gedwongen toekijken hoe een jochie van 10 jaar doodgeslagen wordt met een zweep. Is dit zijn directe toekomst? Zal hij hier over 2 dagen terechtgesteld worden? Wat er ook gebeurt, hij wil hier geen onderdeel meer van uit maken!

Dan slaat het noodlot toe. Elias en zijn beste vriendin Hellen worden uitgekozen om mee te doen aan de beproevingen. Ook twee andere Mask warriors zijn uitgekozen. Twee zullen deze beproevingen overleven en winnen. Zij zullen samen het keizerrijk regeren. De andere twee zullen sterven.
Nieuwsgierig? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes (in het Engels!).

Mijn mening

Mooi verhaal! Echt een aanrader!
Het verhaal is prachtig beschreven. Je leeft helemaal mee met Laia en Elias. Hun leven is zo zwaar en je wenst ze eindelijk wat geluk toe.
Het gaat om best wel heftige situaties, maar ze worden toch wel licht beschreven waardoor het nergens afschuwelijk wordt. Alles wordt beschreven als een beproeving en een overwinning wanneer ze het hebben overleefd. Al direct aan het begin van het boek blijkt dat de angst voor verkrachting heel groot is en toch voel je nergens deze angst. Het wordt alleen maar beschreven. Hetzelfde geldt voor de lijfstraffen die aan de lopende band worden uitgedeeld aan de inwoners van deze wereld. Al aan het begin van het verhaal wordt een kindje van 10 jaar doodgeslagen met een zweep. En toch klinkt het gruwelijker wanneer je het hier leest, dan het klinkt in het verhaal. Ik bezit dan ook niet het talent van deze schrijver om zulke gruwelijke angsten en gebeurtenissen licht te beschrijven.
Wel vind ik het belangrijk om deze gebeurtenissen aan je mee te delen, zodat je voor jezelf kan inschatten of je dit boek geschikt vindt voor jezelf of je tiener.
Zelf ben ik best gevoelig en lees ik daarom ook nooit drama’s want daar kan ik niet zo goed tegen. Bij dit boek heb ik daar niet zo last van. Dat is knap geschreven van de schrijver.
Verder speelt verliefdheid een grote rol in dit boek. Verliefdheid en verwarring gaan hand in hand in dit verhaal.

 

Leave a reply