You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dagboek van een superkrijger

Dagboek van een superkrijger

Gastreviewer: Noah 10 jaar

Doelgroep: Vanaf 9 jaar
Titel: Dagboek van een superkrijger
Schrijver: Cube Kid
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000360147

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Het boek

Het boek gaat over dat Minus een krijger wil worden. Minus is een villager (dat is een dorpeling uit het spel Minecraft).
Hij vecht tegen eindbazen, zombies, skeletten, noem maar op. Hij probeert samen met zijn beste vriend, Mastoc, en iemand die eerst zijn aartsvijand was tegen de mobs (monsters) te vechten.

Het boek heeft een zachte kaft. Het gaat over Minecraft.
Het is een dagboek geschreven door Minus. De bladzijdes zien eruit als Minecraft.
Er zijn veel plaatjes in het boek. Het boek heeft 227 bladzijdes.

Benieuwd? Bekijk een inkijkexemplaar (onder het plaatje).

Mijn mening

Ik vind het boek leuk omdat het over Minecraft gaat en omdat het leuke plaatjes heeft.
Ik speel zelf Minecraft dus daardoor vind ik het leuker. Voor mensen die geen Minecraft spelen is dit boek niet aan te raden omdat ze er vanuit gaan dat je Minecraft speelt. Dus pizza bestaat niet in Minecraft of als een speler dood gaat respawnt hij weer op zijn “spawn plek”. Deze dingen en meer over de Minecraftwereld kom je in het boek tegen. Ze worden niet uitgelegd.
Ik las het boek graag want ik wilde weten wat er ging gebeuren na het vorige boek. Dit is 2 deel van deze serie en het is een onofficieel Minecraft-avontuur
Edit juf Jannie:
Mijn oudste zoon (zie review) is grote fan geworden van deze serie. ‘s Morgens vroeg na het ontbijt zag ik hem vaak lezen en ook tussendoor, wanneer hij normaal gesproken liever gaat computeren, pakt hij dit boek om verder te lezen. Ik heb deel 2 dan ook zo snel mogelijk gekocht nadat hij zo blij was met deel 1.
Op dit moment lees ik deel 1 samen met mijn jongste zoontje van 8 jaar. Hij oefent op school op AVI M6 niveau en net als zijn grote broer speelt hij graag Minecraft op de computer.
Iedere avond vraagt hij me of we samen uit deel 1 van deze serie kunnen lezen. We lezen dan om en om een bladzijde voor. Dit werkt heel motiverend. Hij slaat bijna geen avond over!
En voor mij is het heel prettig omdat hij me vraagt om samen te lezen en niet andersom!

Leave a reply