You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superjuffie op de Zuidpool

Superjuffie op de Zuidpool

Doelgroep: Vanaf 10 jaar
Titel: Superjuffie op de Zuidpool
Schrijver + Illustrator: Janneke Schotveld + Annet Schaap
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000353897
ISBN Ebook: 9789000353903

Wat leert je kind:

  • Over enkele dieren op de Zuidpool
  • De gevolgen van het smelten van al het poolijs voor mens en dier
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek

Het gaat om deel 7 van de serie Superjuffie. Dit is een hele leuke serie kinderboeken. Deze boeken zijn leuk om zelf te lezen, maar ze zijn ook heel erg leuk om als voorleesboek te gebruiken.
Het boek heeft een dikke kaft. De letters hebben een prettig formaat. Tijdens het lezen kom je leuke plaatjes bij het verhaal tegen.

Juf Josje is een hele leuke en lieve juf. De kinderen in haar klas zijn enorm dol op haar. Ze dragen haar op handen.
Maar ze is niet zomaar een juf. Ze hoort dieren die om hulp roepen. Wanneer dat gebeurt kan ze zich niet tegenhouden. Ze moet het dier in nood te hulp schieten. Voor ze het weet heeft ze al een hapje van haar krijtje genomen en verandert ze in Superjuffie. Als Superjuffie heeft ze speciale krachten. Ze kan met dieren praten, ze is heel sterk, ze kan vliegen en haar lichaam en kleren passen zich automatisch aan de omgeving aan.
Ze kan de dieren in de diepste en koudste zeeën helpen zonder zich zorgen te maken over het ademen onder water. Ze hoeft zich geen zorgen te maken over de kou op de polen, enz.

Juf Josje staat op het punt te trouwen. Als ze tijdens de ceremonie haar kat om hulp hoort roepen kan ze er niets aan doen. Ze rent weg, wordt Superjuffie en schiet haar kat te hulp!
En zo begint haar volgende avontuur. Voor ze het weet bevindt ze zich op de Zuidpool. Waarom is ze hier? Hebben de dieren op de Zuidpool haar hulp nodig? Wat is er aan de hand?

Hier vind je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Deze serie sluit in het begin steeds aan bij de belevingswereld van kinderen. Het begint met gewone situaties zoals in de klas zijn, een dictee maken en in dit geval begint het met een bruiloft. Van daaruit beginnen de avonturen en word je als lezer meegenomen door de leuke verhalen over Superjuffie en haar kinderen (uit de klas).

Ook dit deel vond ik weer net zo leuk als de andere delen. Deze boeken weten je echt iedere keer weer een mooi avontuur te geven.
Ik vind het ook nu weer mooi dat je als lezer stilstaat bij de milieuproblemen van onze tijd. Je hoort vaak genoeg dat de aarde warmer wordt en dat het ijs op de polen aan het smelten zijn.
Op een kinderlijke wijze, in een leuk verhaal, maken kinderen kennis met de dieren op de Zuidpool en met de gevolgen van het smelten van al het poolijs voor de dieren en voor ons.
Ik vind deze boodschap wel waardevol en het wordt mooi overgebracht.

Dit boek lijkt me een mooi cadeau om te geven aan:

  • kinderen die graag over leuke avonturen lezen.
  • ouders of leerkrachten als voorleesboek.

Deze serie bestaat nu al uit 7 boeken. Ik raad je aan om eerst met deel 1: Superjuffie te beginnen. Als je kind er ook zo blij van wordt kan je ook de andere boeken voor je kind kopen/lenen bij de bieb.

De andere boeken over Superjuffie.

recensie-exmplaar-uitgever

 

Leave a reply