You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Percy Jackson en de Olympiërs

Percy Jackson en de Olympiërs

Ken je deze vijfdelige boekenserie van Rick Riordan al? Het is de eerste serie kinderboeken in de reeks over Kamp Halfbloed.
Het is echt een hele leuke serie waarin je kennis maakt met de Oude Griekse mythologie. Er komen veel Griekse (half)goden, titanen, monsters, helden en mythische wezens in voor.
Deze boeken zijn heel spannend en zit vol met bijzondere avonturen.
De verhalen spelen zich af in onze tijd en de hoofdpersoon, Percy Jackson, is een jongen uit onze tijd.
Op een leuke wijze maak je kennis met de Oude Griekse mythologie. Hoewel alle goden, monsters en bijzondere plekken zoals onder andere Olympus, de Onderwereld en het Labyrint een plek krijgt in onze hedendaagse wereld (in Amerika) wordt wel vastgehouden aan de oude kennis zoals we dat hebben geleerd in de geschiedenis.

Lees meer over deze vijf boeken:

Niet iedereen houdt ervan om zulke dikke boeken te lezen, maar willen toch genieten van deze avonturen. Op het moment komt deze serie uit in graphic novels die ook zeker de moeite waard zijn.

Lees meer over deel 1 van deze graphic novel serie.

Verder heb ik naast bovenstaande boeken ook de luisterboeken geluisterd in het Engels. Als je graag van de uitgebreide avonturen wil genieten, maar geen zin hebt om de dikke boeken te lezen, dan kan zo’n luisterboek ook een uitkomst bieden. Zelf luister ik liever boeken in het Engels, zodat mijn Engelse taal beter wordt, dus vind ik het niet erg dat ik de boeken niet in het Nederlands kon vinden.
Hier lees je meer over deze luisterboeken te beginnen met deel 1 Percy Jackson en de Olympiërs 1 – De bliksemdief. De andere delen staan ook beschreven op deze website.

Dan zijn er natuurlijk nog de films. Die vond ik zelf ook leuk om te kijken omdat ik de verhalen van deze serie heb gelezen en beluisterd.

Leave a reply