You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De wilde heks – De belofte

De wilde heks – De belofte

Doelgroep: 11 – 12 jaar

Titel: De wilde heks – De belofte
Schrijver: Lene Kaaberbøl
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401455138

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Stimuleren van de fantasie

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is boek 6 uit de serie De wilde heks.
Het is een spannende kinderboekenserie over wilde heksen, wilde dieren en de natuur.
De heksen in dit boek toveren niet, ze leven in de natuur en gebruiken de krachten van de natuur om hun doelen te bereiken. Zo beoefenen ze wildzang om mensen en dieren weer beter te maken.
Door te zingen en zich goed te concentreren op de eigen goede eigenschappen kunnen ze tijdens het zingen een ander beter maken.
Ze hebben een dier als vriend die ze helpt en begeleid waar nodig. Ook maken ze gebruik van wilde wegen om snel grote afstanden af te leggen.
In ieder boek staat Clara voor een bijna onmogelijke taak en moet ze strijden om te overleven. Ze leert zichzelf en haar vrienden steeds beter kennen en samen ontdekken ze weer nieuwe dingen over zichzelf en de ander. In dit boek komt ook nog een stukje scheikunde erbij kijken. Het verhaal maakt duidelijk dat er naast magie ook wetenschap is en dat de wilde heksen zichzelf een beetje achterhouden door daar weinig over te leren.

Het verhaal:
Het verhaal gaat direct verder waar het vorige boek was geëindigd.
Clara, Kahla, Oscar en Arkus moeten de twee ravenjongen naar de Ravenmoeders brengen. Dit is heel belangrijk om de wereld van de wilde heksen te beschermen, anders kan Bravita Bloedling de macht grijpen.
Het is niet gemakkelijk om de weg naar de Ravenvallei te vinden. Bravita Bloedling heeft het onmogelijk gemaakt om er levend te komen via de wilde wegen.
Bij een nieuwe poging raken ze elkaar kwijt. Clara besluit zichzelf op te offeren en tegen Bravita te vechten om de anderen een kans te geven veilig weg te komen, maar Oscar laat haar niet alleen achter. Ze zullen samen Bravita tegenhouden!

Wil je weten of dit boek bij je kind past? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Lees ook mijn mening over:

Mijn mening

Ik vind dit boek veel beter dan de twee voorgaande delen. Het avontuur wordt nu veel prettiger en uitgebreider beschreven door de schrijver.
Ik vind deze serie leuk voor kinderen, omdat het leven van Clara en haar groei als persoon centraal ligt in deze boeken.
Op zich is Clara een behoorlijk stoer meisje. Ze is een wilde heks en ze heeft al vele gevaren doorstaan. Toch zou zich op het schoolplein laten wegpesten door pestkoppen die eigenlijk bang voor haar zouden zijn als ze wisten wat ze kon. Ik kan me deel 1 nog herinneren waarin ze inderdaad te maken had met zo’n pestkop. Nu een aantal boeken verder leer je samen met haar wat er in haar omgaat en waar haar moed ligt.
Ze is enorm moedig, een echte leeuwenhart, maar dat is ze alleen als ze iemand probeert te redden.
Haar vrienden zijn heel belangrijk voor haar. Samen zijn ze sterk. Haar beste vriend Oscar is alles voor haar. Zonder hem was ze lang niet zo ver gekomen. Ze heeft de neiging om het snel op te geven, omdat ze niet in zichzelf gelooft, maar hij gelooft wel in haar en hij rekent op haar!

De scheiding tussen vriendschap en verliefdheid komt er ditmaal ook bij kijken. Is Oscar verliefd op hun vriendin Kahla? Wat vindt Clara ervan? Het voelt alsof Kahla haar beste vriend afpakt, maar mag ze dat wel zo bekijken? Of ziet ze het helemaal verkeerd? Dit speelt op zich niet de boventoon in het verhaal.

Het boek laat ook zien hoe de mensheid met de natuur omgaat. Bravita is natuurlijk verkeerd bezig, maar er wordt ook gekeken naar haar bedoelingen. Veel dieren worden met uitsterven bedreigd door de mensheid. Wie neemt het op voor de dieren? Wie gaat ze beschermen?

Dit boek was het einde van de serie. Hoewel ik het boek echt heel leuk vond om te lezen, had ik zelf nog niet echt het gevoel dat het nu voorbij was. Als volgend jaar nog een boek uit zou komen van deze serie dan zou ik dat ook heel logisch vinden. Het voelt meer als de afronding van een avontuur, maar er valt vast nog genoeg andere avonturen te beleven in deze wilde wereld.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply