You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Museum Naturalis is weer open

Museum Naturalis is weer open

Naturalis is weer open. Het is helemaal verbouwd en is nu zelfs in een ander gebouw!
Bekijk in de video hieronder hoe Naturalis er nu uitziet en wat je van een museumbezoek kan verwachten.

Het museum is veel groter geworden en er zijn meer dieren bijgekomen.
Je krijgt nu een veel beter beeld van de dieren en hun formaat.
Alles wordt nu op een andere wijze gepresenteerd. Het voelt allemaal sensationeel en spannend aan.
Er wordt veel nadruk gelegd op het ervaren van de natuur. Er is zelfs een (mini) attractie in de vorm van een legende over de enorme vis (meerval) Namazu. Namazu is zo groot dat als hij zich beweegt hij de aarde laat schudden. In een prachtige tempel komt deze mythe en deze ervaring tot leven.

Er valt nu meer te doen in Naturalis. Het is niet meer vooral “kijken en leren”, maar juist meer “leren door te doen”.

Wel vind ik het jammer dat je minder informatie aangeboden krijgt. Bij het bekijken van alle dieren ben ik soms benieuwd om welke diersoorten het gaat en dan mis ik wel een mogelijkheid om dat te leren.

De stenencollectie wordt heel spannend aangeboden. Je gaat een mijn binnen en kan daarbij een helm opdoen waarmee je de 14 speciale stenen kan zoeken. In de video hierboven kan je zien wat er gebeurt als je met de lamp van je helm één van deze stenen vindt. Dit is vooral voor kinderen nog veel leuker dan alleen maar kijken. Voor de volwassenen trouwens ook, want waar een kind op zoek is naar de stenen duiken de meeste volwassenen er ook ineens bovenop om mee te kijken wat er gebeurt.
Mijn jongens vonden het extra leuk om de Minecraft materialen te zoeken. Zo kwamen ze Lapis lazuli, diamant en goud tegen.

De dino’s zijn nu ook extra spannend uitgestald en komen veel mooier tot hun recht. Hun skeletten worden weergegeven in hun vroegere omgeving met behulp van gigantische filmschermen als achtergrond. Terwijl je de dinoskeletten bewondert zie je op de achtergrond andere dino’s tevoorschijn komen.

Er zijn ook leuke familie activiteiten. Op de schermen kan je zien wat je vandaag kan doen.

Het is erg leuk voor kinderen om de leerzame doe-activiteiten te doen. Het is een geweldig gevoel om dinobotten vast te houden en te onderzoeken en de leerzame activiteiten met de stenen te doen bij de zaal over de aarde.

Verder vond ik het erg leuk om te zien dat mensen met hun tekenmateriaal een plekje vonden tussen alle tentoongestelde dieren om ze na te tekenen. Sommige dieren kan je op deze wijze bijna aanraken. Dat maakt het natekenen erg handig!

Ik vind een museumbezoek aan Naturalis nu nog leuker dan voorheen en zeker de moeite waard. Omdat wij vlakbij wonen en allemaal een museumjaarkaart hebben kunnen we steeds een kort bezoekje van één of twee uurtjes brengen om iedere keer één of twee zalen te bewonderen.

Bijzondere activiteiten

In de spotlight met experts: op donderdag, zaterdag en zondag. Geschikt vanaf 8 jaar.
Neem plaats op de tribune en stel je vragen. Bekijk hier welke experts en onderwerpen binnenkort aan de beurt komen.
De spotlights vinden plaats in LiveScience. Deze zaal is gratis toegankelijk, ook zonder toegangskaartje. In deze zaal van LiveScience ontmoet je de onderzoekers en collectiebeheerders. Je kan de mensen hier aan het werk zien en je mag gerust je vragen stellen terwijl ze bezig zijn. Zo maak je natuur en de wetenschap mee van dichtbij.
In het dinolab zie je hoe de wetenschappers de recent opgegraven botten van dino’s uit steen halen. Verder is er ook de Natuurbalie waar je op spreekuur kan komen met je natuurvraag of meenemen wat je in de natuur hebt gevonden. Handig als je iets hebt gevonden en wil weten wat het is.

Vraagkasten: elk weekend en tijdens de vakanties. Geschikt voor alle leeftijden.
Kom hier de botten bekijken. Bekijk de vragen en ga aan de slag met de botten om de vragen samen te beantwoorden. Wil jij nog iets anders weten? Stel je vraag bij de vraagkasten.

Werkplaatsen: elk weekend en tijdens de vakanties van 11.00 tot 16.00 uur (inloop). Geschikt voor alle leeftijden. Onderzoek zelf de natuur met fossielen, botten en schedels. Je mag het allemaal aanraken en onderzoeken.

Preparatie: op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur (inloop). Geschikt voor alle leeftijden. Bekijk hoe dieren worden opgezet en hoe planten worden bewaard. Bekijk hier welke preparaties de komende dagen aan bod komen.

Leave a reply