You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Een klap voor je kop – Koen en Lot AVI E3

Een klap voor je kop – Koen en Lot AVI E3

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: Een klap voor je kop
Schrijver: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN:9789000348589

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI E3 niveau
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek

Koen en Lot is een serie AVI-boekjes speciaal voor startende lezers. De boekjes van Koen en Lot hebben een nieuw uiterlijk gekregen. De illustraties zijn nu van Mark Janssen en hij maakt echt hele mooie en vooral sfeervolle illustraties. Kinderen vinden zijn tekeningen echt heel “cool”. Zijn tekenstijl past heel mooi bij kinderen van nu.

Een zin neemt maar één regel in beslag en dat maakt dat de tekst er heel overzichtelijk uitziet. De zinnen zijn niet zo lang waardoor kinderen niet aan het struikelen zijn over lange zinnen.
Ik merkt dat kinderen gelijk een fijn gevoel krijgen wanneer ze deze bladzijden bekijken. De tekst ziet er hapbaar uit. Ze krijgen al gauw het gevoel dat ze één of twee bladzijden wel aankunnen. Vaak slaan ze daarna de bladzijde om en vinden dat ze er nog wel twee kunnen (voor)lezen.

De zinnen hebben hoofdletters. Het is dus belangrijk dat je kind de hoofdletters al kent. Als je kind geen hoofdletters kent dan kan je gezellig samen lezen en help je jouw kind met de hoofdletters.
Je kind komt sommige lettercombinaties tegen in woorden als school, lacht, thuis, straat waarbij je kind misschien nog een beetje hulp nodig heeft.
Deze woorden worden vaak herhaald in de tekst en aan het eind van het boek kunnen de meeste kinderen deze woorden al best goed zelfstandig lezen.
Verder wordt er in het boek meer gebruik gemaakt van letters die niet klankzuiver zijn. Denk daarbij aan woorden zoals gemeen, moeder, open, enz.
Dat is goed want eind groep 3 is het de bedoeling dat kinderen hier steeds meer leeservaring mee opdoen. Deze woorden overspoelen de tekst niet.
Dus het merendeel van de woorden zijn wel klankzuiver en dat kunnen ze al best goed en dan komen ze om de zoveel zinnen een woord tegen die niet klankzuiver is. Heel erg goed voor kinderen dus!

een-klap-voor-je-kop-koen-en-lot-2

Hier vind je een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Ik vind deze serie zeker een aanrader! De boekjes zijn echt heel erg leuk voor kinderen om uit te oefenen. Vaak kijken zij er ook naar uit.
Per boekje merk je duidelijk dat je kind vooruit gaat.

De boeken schroeven steeds het niveau een beetje op maar de lettercombinaties die ze nieuw aanbieden worden ook heel vaak herhaald waardoor de meeste kinderen ze wel geleerd zullen hebben aan het einde van het boek. Hier is duidelijk goed over nagedacht.

Kinderen kijken vaak uit naar het lezen uit de boekjes van Koen en Lot. De boekjes passen heel goed bij het niveau van de beginnende lezers, de woordjes sluiten mooi aan bij wat ze op school moeten oefenen en de verhalen zijn ook echt heel erg leuk. Het gaat in deze boekjes om “echte verhalen” met een begin en een einde voor startende lezers. Dat maakt dat deze oefenboekjes leuker zijn dan de meeste oefenboekjes, omdat bij de meeste oefenboekjes meer nadruk op de woorden ligt. In de Koen en Lot boeken ligt het nadruk juist op leesplezier en dat is wat je wil bereiken bij beginnende lezers.

Dit zijn de andere boeken van Koen en Lot:

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply