Juf Jannie Apps
iOS Apps reviews
Android App Reviews
apps van de week review
Koken met kinderen

Koken met kinderen

Kinderen willen graag helpen in de keuken. Het is erg leuk om ze bij het koken te betrekken.

Koken helpt bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Kinderen die een recept willen maken zullen het recept goed moeten lezen. Koken kan dus ook goed zijn voor hun leesvaardigheid.

Het is goed voor de eigenwaarde van een kind. Ze willen het zo goed mogelijk doen.

Kortom: koken is een gezellige manier om vaardigheden te leren.

Ik heb leuke gerechten voor je uitgezocht. Veel plezier bij het maken van de gerechten. Eet smakelijk!

Gerechten:

Schaapsbroodjes – koken met kinderen

Schaapsbroodjes – koken met kinderen

        Ingrediënten: Broodmix Roomboter Water Fêta kaas Rozijnen Doe de broodmix in een kom. Voeg roomboter en water toe aan de broodmix. Kneed alles tot deeg. Laat het deeg rijzen. Maak de schapenlijfjes. Verkruimel de fêta kaas en decoreer de schapenlichamen ermee. Van stukjes rozijnen maak je de ogen en de neus. Laat…Lees verder

Koeienbroodjes – koken met kinderen

Koeienbroodjes – koken met kinderen

  Ingrediënten: Broodmix Roomboter Water Fêta kaas Rozijnen Doe de broodmix in een kom. Voeg roomboter en water toe aan de broodmix. Kneed alles tot deeg. Laat het deeg rijzen. Maak de koeienlijfjes. Verkruimel de fêta kaas en maak de koeienvlekken voor de koeienlichamen. Van stukjes rozijnen maak je de ogen en de neus. Laat…Lees verder

Varkensbroodjes – koken met kinderen

Varkensbroodjes – koken met kinderen

            Ingrediënten: Broodmix Roomboter Water Ham Rozijnen Doe de broodmix in een kom. Voeg roomboter en water toe aan de broodmix. Kneed alles tot deeg. Laat het deeg rijzen. Maak de varkenslijfjes. Knip de ham en decoreer de varkenslichamen ermee. Van stukjes rozijnen maak je de ogen en de neus.…Lees verder

Schapige maaltijd – koken met kinderen

Schapige maaltijd – koken met kinderen

  Ingrediënten: Vlees Aardappels Bloemkool Sla Fêta kaas Olijven Geraspte kaas Uien Maak het eten klaar. Aardappelpuree op het vlees smeren om er een lichaam van te maken. Schapenwol maken door geprakte bloemkool op de aardappelpuree te doen. Vier beentjes snijden van een stukje vlees en onder het lichaam plaatsen. Het oog maken van een stukje olijf.…Lees verder

Cake – koken met kinderen

Cake – koken met kinderen

       Materialen: Doos met cakemix en decoratie (bijvoorbeeld van Koopmans). (Recept en ingrediënten voor de liefhebbers.) (Decoratie) Eieren Boter Eventueel een vlaggetje   Verwarm de oven voor 180 graden. Doe de ingrediënten in een kom. Mix het geheel. De bakvormpjes vullen met het beslag. 20 minuten in de oven. Decoreren. (Er zijn kant…Lees verder

Leave a reply