You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Op wereldreis met Ben en Polo – Japan

Op wereldreis met Ben en Polo – Japan

Doelgroep: 7 – 11 jaar
Titel: Op wereldreis met Ben en polo – Japan
Schrijver: Anita Ganeri
Uitgeverij: NBD Biblion

Wat leert je kind:

  • Over Japan: gesch
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek komt uit de makkelijk lezen-serie “Lees-mij!”. Elk boek gaat over één onderwerp.  De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met simpel woordgebruik. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd.

Dit boek hoort bij de serie Op wereldreis met Ben en Polo. Met deze boeken maken kinderen op een leuke wijze kennis met andere landen.
De teksten zijn vorm gegeven alsof het een grote blog is. Ben is op reis door Japan en houdt zijn blog bij door te vertellen wat hij heeft meegemaakt. In zijn blog zie je door wie de tekst is toegevoegd (Ben Blog) en de datum. Op de linkerpagina’s zie je dus steeds een blog. Op de rechterpagina zie je één van Polo’s weetjes over Japan met een foto.

Op-wereldreis-met-Ben-en-Polo---Japan3Op-wereldreis-met-Ben-en-Polo---Japan2

Aan het einde van het boek is een pagina met feiten over Japan, een quiz, een woordenlijst met de dikgedrukte woorden en uitleg van de woorden en een pagina met bronnen waar je meer over Japan kan leren.

Mijn mening

Dit lijkt me een hele leuke serie voor kinderen. Mijn oudste zoon wil altijd alles weten. Hij houdt veel van informatieve boeken.
Zelf vind ik het ook erg belangrijk om informatieve boeken in huis te hebben. Kinderen leren begrippen in samenhang ontdekken. Denk ook aan woordenschatuitbreiding en zinsbouw.
Daarnaast leren kinderen natuurlijk over het onderwerp van het boek. In dit geval over Japan.

De letters zijn extra groot. Kinderen kunnen dit boek heel goed zelf lezen. Er zijn veel grote en mooie foto’s om de tekst duidelijk te maken. Dit geeft kinderen een goed beeld van Japan.
Ik vind het heel fijn dat de moeilijke woorden dikgedrukt zijn en dat ze achter in het boekje worden uitgelegd. Dit is ook heel goed voor woordenschat en het helpt kinderen met weinig woordenschat om toch het geheel te snappen. Vooral wanneer een kind het boekje vaker leest, dan zal het de tekst steeds beter snappen en zo dus ook meer nieuwe woorden kennen.

Dit boek ziet er leuk en aantrekkelijk uit. De foto’s zijn herkenbaar en maken het geheel uitdagend voor kinderen. Doordat de tekst zo overzichtelijk is en er een mooie verdeling is in tekst en foto’s zullen kinderen deze boeken graag willen lezen. Toch heel wat anders dan de informatieve boekjes die wij vroeger op school hadden!

Achterin het boek krijg je leuke tips voor extra informatie over Japan. Ik zal de twee linkjes hieronder plaatsen en ik vul de lijst aan met wat ik nog meer heel leuk bij het boek vind passen.

Andere boeken van de makkelijk lezen-serie “Lees-mij!”

Leave a reply